Prenumerera
Prenumerera
Bill Gates och Jeff Bezos

Krönikör Rikard Högberg: Gates, Bezos, Dimon och Zuckerberg säljer av – vad betyder detta?

William Henry ”Bill” Gates III är medgrundare till Microsoft och arbetar nu vid Bill & Melinda Gates Foundation. Jeffrey Preston ”Jeff” Bezos är styrelseordförande och VD för Amazon.com. Jamie L. Dimon är styrelseordförande och VD för JPMorgan Chase & Co och Mark Elliot Zuckerberg är medgrundare av den sociala nätverkstjänsten Facebook och äger 28 procent av företaget. Nu säljer alla dessa aktörer av. Vad betyder detta?

Detta betyder att USA:s börs står nu på sitt högsta läge och den kommer att sjunka. Rejält. Andra börser följer USA:s börs eftersom att de har samma ägare. Bill och Melinda Gates Foundation säljer av delar av sitt innehav i stiftelsen. Jeff Bezos säljer av för $8,5 miljarder USD av sina Amazon.com aktier. Jamie Dimon säljer av för $150 miljoner USD av sitt innehav av JPMorgan Chase & Co aktier. Mark Zuckerberg säljer av för $428 miljoner USD av sitt innehav i Meta. Vad betyder detta?

Börsen har nått fram till sin topp. De personer som har kunskapen om hur läget är i dessa företag börjar att sälja av sina aktieinnehav och köper i stället andra värden. Jamie Dimon har under en lång tid talat ner Bitcoin-token och ondgjort sig över Bitcoin, men i hemlighet köpt stora Bitcoin-poster. Genom att tala negativt om Bitcoin kursen, så kan han köpa dessa till ett lägre pris.