Prenumerera
Prenumerera
Stridsbåt 90

USA pausar stöd till Ukraina – Europa förväntas fördubbla sitt

USA:s militära stöd till Ukraina är för tillfället pausat till följd av oenigheter mellan republikaner och demokrater i kongressen. För att kompensera för bortfallet skulle de Europeiska nationerna behöva fördubbla sitt stöd, säger Anna Wieslander, Nordeuropachef vid Atlantic Council, till Sveriges Radio.I tisdags presenterade regeringen Sveriges 15:e och största militära stöd till Ukraina. Även andra Europeiska länder fortsätter att bistå landet.

Kongressen i USA är oeniga i huruvida landet bör fortsätta skicka militärt stöd till Ukraina. Med anledning av det amerikanska bortfallet riktas fokus på de Europeiska ländernas kapacitet. För att väga upp för förlusten skulle de emellertid behöva fördubbla sina stöd.