Prenumerera
Prenumerera
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Liseberg_Oceana_Fire_hr_2.jpg#/media/Fil:Liseberg_Oceana_Fire_hr_2.jpg

Branden på Lisebergs vattenpark – en person försvunnen

Lisebergs vattenland Oceana skulle invigas våren 2024 och bli nordens största badhus. Under måndagsmorgonen exploderade det 13 000 kvadratmeter stora byggnadsprojektet. 22 personer uppges vara skadade och en person saknas.

Det var vid 10-tiden under måndagen som räddningstjänsten kallades till Lisebergs område i samband med en explosion. 22 personer uppges vara lindrigt skadade och en person saknas. Flertalet byggnader i närheten fick utrymmas – däribland Liseberg Grand Hotel Curiosa.

– Vi är djupt bestörta över den förödande händelse som inträffat på Oceana Vattenvärld. Vår främsta uppgift nu är att bistå polisen i sökandet efter den saknade personen och att stötta anhöriga och drabbade, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.Parken uppger även att de har kontinuerlig kontakt med räddningstjänsten, polisen, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och byggnadsentreprenören NCC i syfte att samordna information. Vid 11.00 under tisdagen kommer en pressträff tillsammans med NCC äga rum.

Enligt polisen är deras arbete endast att biträda räddningstjänsten så att de kan arbeta ostört.

Oceana skulle bli nordens största och dyraste badhus. Hittills har det kostat 1,2 miljarder kronor, enligt DN.