Prenumerera
Prenumerera

Putin i intervjun med Tucker Carlson: Vill sluta fredsavtal med Ukraina

Tucker Carlsons uppmärksammade intervju med Rysslands president Vladimir Putin har publicerats under natten till fredagen.

I intervjun nämnde Putin till stor del samma innehåll som i det tal han höll i sitt tal till Ryssland i samband med kriget i Ukrainas början 2022.

Han talade bland annat om en så kallad ”avnazifiering” av Ukraina där han menar att han vill förbjuda nazistiska organisationer och sluta ett fredsavtal länderna emellan.Tucker Carlson frågade vidare om den amerikanske journalisten Evan Gershkovich som fängslats för spioneri i Ryssland. Enligt presidenten kommer villkoren för en eventuell frigivning att diskuteras med amerikanska myndigheter framöver.

Intervjun är över två timmar lång och går bland annat att se via X, tidigare Twitter. Enligt ett tidigare inlägg av Tucker Carlson har plattformens nya ägare Elon Musk lovat att inte censurera intervjun.