Prenumerera
Prenumerera

En fjärdedel av Hamas israeliska fångar uppges vara döda

Omkring en fjärdedel av de Hamas fångar från Israel uppges vara döda, enligt det israeliska försvaret (IDF). Samtidigt hävdar källor till New York Times att antalet kan vara mycket högre.

Under tisdagen gjorde IDF:s talesperson aliral Daniel Hagari ett uttalande där han uppgav att Israel har underrättat 31 familjer om att deras anhöriga som hållits tillfångatagna av Hamas har avlidit. Vidare tillade amiralen inga detaljer om hur personerna mist sina liv.Efter en kortvarig överenskommelse om vapenvila i november uppskattas Hamas ha omkring 135 israeler som gisslan. Omkring 1 200 Israeler och fler än 27 000 palestinier har dött sedan Hamas attack den 7 oktober 2023.

New York Times citerar fyra anonyma tjänstemän som uppger att ytterligare 20 israeler har avlidit i Hamas fångenskap.