Prenumerera
Prenumerera

Kristersson och Orbán inte överens om möte gällande Sveriges Natoansökan

Ungern är det enda medlemslandet i Nato som inte har ratificerat Sveriges Natoansökan. Under torsdagen meddelade landet att de kommer att hålla ett extrainsatt möte på måndag och att frågan om kommer att finnas med på dagordningen.

Under torsdagens extrainsatta EU-toppmöte i Bryssel möttes Ungerns premiärminister Viktor Orbán och Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Statsministern meddelar att de har lagt grunden för framtida samtal om näringslivsintressen, Jas 39 Gripen och ländernas eventuella ageranden i Nato.Något möte mellan Orbán och Kristersson gällande Sveriges Natomedlemskap tycks däremot inte finnas med på schemat.

– Det naturliga är att träffas när vi har blivit medlemmar, vi har mycket mer att prata om när vi är medlemmar, säger Kristersson till SVT.

Ungerns regeringsparti Fidesz har dock uppgett för Reuters att de kommer att vänta med en omröstning gällande Sveriges medlemsskap i alliansen tills dess att de har haft ett möte med Ulf Kristersson.