Prenumerera
Prenumerera
Dogu Perinchek

Turkisk partiledare vill alliera sig med Ryssland och Iran

Den turkiske politikern Dogu Perinchek, partiledare för det patriotiska partiet Vatak Partisi, föreslår en militär allians med Irak, Ryssland, Iran och Syrien.

Han menar att samarbetet är nödvändigt för att bekämpa terrorstämplade grupper som exempelvis PKK och det kurdiska arbetarpartiet.”Vi borde omgående sätta upp militära allianser med Syrien, Irak, Iran och Ryssland för att eliminera separatistiska och pseudo-islamistiska terrororganisationer i norra Syrien och Irak”, säger Perinchek enligt tidningen Aydinlink.

Förslaget kommer kort efter att militära PKK-medlemmar attackerat turkiska trupper i norra Irak. Tre militärer avled och en turkisk attack inleddes som svar på händelsen. Fler än 70 PKK-militärer uppges ha dött och nödvändig infrastruktur slogs ut.

Vidare vill Perinchek att Ankara säger nej till ett svenskt Natomedlemskap.