Prenumerera
Prenumerera

Hizbollahs ledare efter Hamas-toppens död: Vi kan inte vara tysta

Sju personer uppges ha dödats i en israelisk attack i Beirut – en av dessa var Hamas-toppen Saleh al-Arouri. Hizbollah har tidigare stöttat Hamas och nu säger dess ledare Hassan Nasrallah att han inte är rädd för krig.

Det var i Libanons huvudstad Beirut som en lägenhetsbyggand attackerades av vad som tros vara det israeliska försvaret under tisdagen. Sju personer dog varav en var Hamas-ledaren Saleh al-Arouri.

Värt att nämna är att Israel inte har tagit på sig attacken ännu. Landets regering har dock gått ut och sagt att det är tydligt att aktören som låg bakom attacken riktade in sig på Hamas och inte Libanon.

Nu räknar experter inom försvaret med en upptrappning av attacken och Hizbollahs ledare har hållit tal under onsdagen.Hizbollah har sedan oktober stöttat Hamas och utlovat hämnd mot Israel, som numera uppger att de är förberedda på en motattack.

I sitt tal nämnde ledaren Hassan Nasrallah inte att de vill eskalera konflikten vidare men säger samtidigt att han inte är rädd för krig.

Han har även sagt att de inte kan ”vara tysta” i samband med att han beklagade al-Azouris död.

Enligt den qatariska tidningen Al Jazeera har minst 22,313 dödats och ytterligare 57,296 skadats i israeliska attacker sedan den 7 oktober. I Israel ligger dödsantalet på 1,139 personer, enligt tidningen.