Prenumerera
Prenumerera
Invandring
CC BY 2.0 News Oresund - 20180701_Moderaterna_Ulf_Kristersson_Almedalsveckan_3343

Regeringen och SD reformerar biståndet

Regeringen och Sverigedemokraterna meddelade under en pressträff att de lägger om det svenska biståndet. Pengarna kommer att kopplas till migrationspolitiken och således villkoras mot att länder tar emot sina egna medborgare i de fall där de utvisas från Sverige.

Den nya agendan för biståndspolitiken rubriceras ”Bistånd för en ny era” och ett av de huvudsakliga syftena är att motivera andra länder till att ta emot utvisade personer.– Det här är inget som är valfritt, utan alla länder har en förpliktelse enligt folkrätten att ta emot sina medborgare. Men trots det är det inte alla som gör det, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M).

En annan punkt i reformagendan är att bekämpa fattigdom genom att skapa jobb, handel och utbildning.