Prenumerera
Prenumerera
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Regeringen: Obligatorisk Sverigekurs för nyanlända

Regeringen vill införa en Sverigekurs för nyanlända, annonserar de i en pressträff under tisdagsförmiddagen. I en intervju med SVT säger integrations och arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) till SVT att kursen inte bara ska lära ut samhällskunskap utan även jämställdhet, religionsfrihet, föreningsfrihet och tolerans.Den som kommer till Sverige är välkommen, men förväntas lära sig det svenska språket och anstränga sig för att anamma svenska värderingar, klargör ministern.

I dagsläget erbjuds icke-obligatoriska kurser i samhällsorientering för nyanlända. Den nya kursen ska dock vara obligatorisk och kopplas till de bidrag som delas ut till migranter. Vid frånvaro ska bidrag och ersättningar kunna dras in.