Prenumerera
Prenumerera
Av Gage Skidmore from Peoria, Arizona - Joe Biden, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87737887

Rungande nej när Biden vill skicka 110 miljarder dollar utomlands

Den amerikanska presidenten Joe Biden vill skicka ytterligare ett stödpaket till Ukraina, Israel och Gaza. Republikanska senatorer kräver att regeringen ökar säkerheten vid den amerikanska gränsen först, rapporterar flertalet amerikanska medier.Det potentiella stödpaketet är värt 110 miljarder dollar. Samtliga republikaner vände sig emellertid mot beslutet och omröstningen slutade med 49 mot 51. För att ett förslag ska sättas i verket krävs minst 60 röster för förslaget.

Republikanerna kräver att gränsen mellan USA och Mexiko stärks innan de säger ja till att bistå utlandet med hundratals miljarder dollar.