Prenumerera
Prenumerera
Av European Parliament - https://www.flickr.com/photos/36612355@N08/52635108914/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=127902666

Arabisk media: Kristersson stödjer folkmord

Arabiska medier uppger att Ulf Kristersson stödjer folkmord. Ryktet sprids i samband med ett videoklipp där statsministern snubblade på orden.

När Kristersson anordnade en after work i Göteborg höll han ett tal där han snubblade på orden och sa ”Israel har rätt till folk”. Statsministern rättade sig snabbt och sa istället att Israel har ”rätt till försvar”.

Den arabiska kanalen Al Araby och den turkiska kanalen TRT World sprider klippet och förvanskar uttalandet. Likaså den statsägda jordanska tidningen al-Rai. Samtliga aktörer hävdar att Sveriges statsminister säger att ”Israel har rätt till folkmord”.Även en skärmavbild från amerikanska nyheter sprids där det påstås att Ulf Kristersson säger att ”Israel har rätt till folkmord”.

En av de som sprider skärmavbilden är en saudisk influenser med över fem miljoner följare. Mannen har tidigare spritt falsk information om att svenska myndigheter kidnappar muslimska barn.