Prenumerera
Prenumerera
Miljöpartiets nya språkrör Daniel Helldén Källa:https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Daniel_helld%C3%A9n_mp.jpg#/media/Fil:Daniel_helldén_mp.jpg

I helgen bytte Miljöpartiet ut språkröret Per Bolund mot partikollegan Daniel Helldén. Helldén vann omröstningen med en röst och partier ställer redan hårdare krav på Socialdemokraterna.

När Miljöpartiet bytte ut språkröret Per Bohlund lyckades partikollegan Daniel Helldén klå motståndaren Magnus P Wåhlin med en röst. Det kvinnliga språkröret Märta Stenevi sitter kvar på sin position och kommer alltså att leda partiet tillsammans med Helldén.

Under måndagen meddelade det nya språkröret i en intervju med P1 Morgon i Sveriges Radio att partiet ställer hårdare krav på Socialdemokraterna inför framtida val. MP-ledaren menar att de inte kommer att delta i en S-ledd regering om de verkar för att bygga ny kärnkraft.– Vi säger ju nej till ny kärnkraft, det ska inte bli ny kärnkraft. Och jag tror heller inte det är ett stort problem därför att näringslivet tycker att det här är helt fel. De vill ju ha vindkraft och ny hållbar energi nu och inte kärnkraft, så jag tror inte det kommer bli ny kärnkraft.

Vidare belyser han att frågan är av stor vikt för partiet och konstaterar att det är avgörande för en framtida regeringsmedverkan.

– Vi kan inte sätta oss i en regering som sätter igång och bygger ny kärnkraft, säger Helldén.

I de senaste opinionsmätningarna har MP tillsammans med C, som leds av partiledaren Muharrem Demirok, hamnat under riksdagsspärren.