Prenumerera
Prenumerera

Experter: Styrräntan kommer höjas

Inflationen är på väg uppåt igen. Nu hävdar flertalet experter att Riksbanken kommer att höja styrräntan ytterligare, rapporterar TT.

I oktober ökade inflationen efter en tids uppehåll. Trots att räntorna inte räknas med har siffrorna ökat från 4 procent i september till 4,4 i oktober, enligt ekonomer på Handelsbanken.Under nästkommande vecka ska SCB:s inflationsrapport publiceras. Handelsbanken menar att inflationen troligtvis kommer att höjas enligt både KPI och KPIF.

Nordea delar Handelsbankens bild inför nästa veckas ekonomiska besked.

– Jag tycker inte att Riksbanken ska höja räntan. Men när vi tolkar utvecklingen och tittar på hur Riksbanken resonerar tror vi ändå att sannolikheten tippar över för att det blir en räntehöjning, säger Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker hos Nordea till TT.