Prenumerera
Prenumerera
IDF:s stabschef, Herzi Halevi

IDF har omringat Gaza City

IDF uppger att hela Gaza City är omringat av det israeliska försvaret. I en intervju med Jerusalem Post säger IDF:s stabschef, Herzi Halevi, att bränsle kommer att skickas till sjukhusen under hård övervakning. Samtidigt uppger han att det inte stämmer att bränslet har tagit slut.

Israels president Benjamin Neyanyahu uppger i ett TV-sänt tal att landets trupper har tagit sig in i Gaza City.Även IDF:s stabschef, Herzi Halevi, uppger i Israelisk TV att uppgifterna om att bränslet har tagit slut på sjukhus i Gaza inte stämmer. Samtidigt uppger han för Jerusalem Post att Israel kommer att skicka bränsle till sjukhusen ”under hård övervakning”.

Vidare skriver Halevi via Telegram att ”Marktrupperna har backning både från havet samt luften. Mindre än hälften av IAF:s flotta opererar i Gaza”.