Prenumerera
Prenumerera

Chefredaktör Henrik Sundin om kontroversiella ”Sound of Freedom”

Filmen Sound of Freedom har nu haft premiär i Sverige och den är en stor succé. Media gör det media ska göra. De ska smutskasta filmen och framför allt dess upphovsman.

     Detta är bekant. Det hände under Epstein-fallet, då samtliga journalister som hade modet ett uppmärksamma de otaliga övergreppen och våldtäkterna smutskastades av officiella media, – och hotades. Det hände under Harvey Weinstein-fallet då media var ivriga med  att avfärdade allt som konspirationsteorier.

   Och det hände under Julian Assange då Överheten hittade på konstruerade övergrepp för att krossa honom. Låt oss inte glömma de fega medlöparna under Assange-fallets inledning som skamligt deltog smutskastningen. Och framför allt Expo som i början ledde hetsen mot Assange.Tänk också på det anmärkningsvärda fallet med den brittiska tv-personligheten Sir Jimmy Savile, en av hans lands mest beundrade kändisar, som till slut blev adlad för sin offentliga tjänst. Först kort efter hans död vid 84 års ålder började pressen avslöja att han hade förgripit sig på hundratals barn under sin långa karriär.

Anklagelserna från hans unga offer hade sträckt sig tillbaka över fyrtio år, men hans kriminella aktiviteter hade skyddats av hans rikedom och kändisskap, och mäktiga beskyddare inom media och det politiska etablissemanget. Det fanns folk inom media som misstänkte eller t.o.m. visste men karriären är ofta viktigast. Även i fallet Jimmy Savile avfärdades allt som rykten och konspirationsteorier som ”hade tillbakavisats”.

    Nu är vi där igen med påståenden om att ”konspirationsteorier har tillbakavisats”. Om man vill behålla jobbet så skall man delta i kampanjen mot ”Sound of Freedom” och ge betyget ’två’.

Chefredaktör Henrik Sundin