Prenumerera
Prenumerera
Creative commons Frankie Fouganthin

Högprioriterad svensk gängkriminell gripen i Serbien

Svensk polis har i samverkan med polismyndigheterna i Serbien och Montenegro lyckats gripa en gängkriminell svensk medborgare i Serbien. Mannen är i 30-40-årsåldern och misstänks för omfattande narkotikahandel.

Tillsammans med polis i Serbien och Montenegro har den svenska polisen gripit en gängkriminell svensk medborgare i 30-40-årsåldern. Personen är en man som bedöms vara högprioriterad att gripa i samband med omfattande narkotikahandel. Han kan även kopplas till handel av vapen och explosiva ämnen.

I september 2022 beslutade chefen för nationella operativa avdelningen att inleda den nationella polisoperationen Frigg, vars syfte var att möta våldsvågen i Stockholmsområdet. Den misstänkte mannen har funnits med på listan med personer som polisen jobbade mot i Frigg.