Prenumerera
Prenumerera
Creative commons Frankie Fouganthin

Underrättelsechef ”övertygad” om att gäng infiltrerat polisen

Underrättelsechefen i region Mitt, Gävleborg, Västmanland och Uppsala, Jale Poljarevius, är övertygad om att gängkriminella har infiltrerat polisen. Detta säger han i en intervju med Expressen.

— Mitt värsta scenario nu är: Hur många har vi inne i vår organisation som jobbar för de här kriminella gängen? Jag är helt övertygad om att vi har det, säger Poljarevius.

Vidare förklarar han att det exempelvis kan röra sig om poliser som har skulder och tar billiga lån från kriminella gäng.

— Det kan vara poliser med spelskulder, som får lån med juggeräntor, eller som fallit i frestelser.Även Daniel Larsson, insatschef, är inne på samma spår som underrättelsechefen. Han menar att kraven på polisutbildningen inte bör sänkas.

— Det kan vara en dotter i en klan. Därför får vi inte sänka kraven på polisutbildningen, det gäller att sålla ordentligt, säger han.

Tillsammans med Expressen träffar Jale Poljarevius partiledarna Magdalena Andersson (S) och Muharrem Demirok (C). Demirok frågar underrättelsechefen vad som händer när kriminella kommer ut ur fängelset.

— Vad tror du själv? Tror du att de blir schackspelare? Bibliotekarier? Att de börjar kolla på Australian Open på vintern, French Open på våren, Wimbledon på sommaren och US Open på hösten, tror du det? Det tror inte jag, svarar han.