Prenumerera
Prenumerera

Skjutning på restaurang – två döda och två skadade

Vid 22.18 under torsdagen larmades polisen om en skottlossning på en pub i Sandviken. Två personer är döda och två är skadade.

Det var vid 22-tiden som en misstänkt gärningsperson dök upp på restaurang Hyttan i Sanviken. Personen anlände på en fyrhjuling och började skjuta när han kom innanför entrén.En man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern har avlidit till följd av skottskador. Ytterligare två män, en i 20-årsåldern och en i 45-årsåldern, är allvarligt skadade.

Polisen har inlett en omfattande utredning i samband med det grova brottet. Nu söker de alla tips de kan få om händelsen.

– Våra tankar går i första hand till de oskyldigt drabbade och till de anhöriga. Det är ett hänsynslöst dåd som har inträffat och vi kommer göra allt för att gripa de skyldiga. Jag har varit i kontakt med regionpolischefen i region Mitt, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande.