Prenumerera
Prenumerera
Av President Of Ukraine from Україна - Europe has no right to react in silence to what is happening with our Mariupol - address by the President of Ukraine (flickr.com), CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=116602856

Zelenskyj: Polen går Rysslands ärenden

Polen kommer inte att skicka mer vapen till Ukraina. Stoppet beror på en konflikt mellan länderna. Den ukrainska ledaren Volodymyr Zelenskyj påstår att Polen går Rysslands ärenden.

I juni infördes ett dekret från EU-kommissionen som förbjöd importen av ukrainskt spannmål till EU. Förbudet upphörde den 15 september, men drygt en månad efter att det införts meddelade Polen, Ungern, Slovakien, Rumänien och Bulgarien att de inte kommer att köpa spannmål från Ukraina.Ländernas beslut skapade stort missnöje hos den ukrainska ledarna. Situationen blev inte bättre under onsdagskvällen när Polen meddelade att de inte kommer att skicka vapen tills Ukraina.

Istället för att skicka vapen utomlands kommer Polen att rusta upp sitt eget försvar, säger statsminister Mateusz Morawiecki.

Under tisdagen sa Ukrainas ledare Volodymyr Zelenskij att Polen går Rysslands ärenden, skriver Polsat news.