Prenumerera
Prenumerera
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:20190630_Almedalsveckan_Miljopartiet_Per_Bolund_0214_(48176918061)_(cropped).jpg#/media/Fil:20190630_Almedalsveckan_Miljopartiet_Per_Bolund_0214_(48176918061)_(cropped).jpg

Bolund om budgeten: ”Katastrof”

Regeringen möter hård kritik efter sin nya budget. Enligt Per Bolund (MP) är den nya klimatpolitiken ”en katastrof för klimatet”.

I en debatt i SVT-programmet Aktuellt möter klimat- och milöminister Romina Pourmokhtari (L) Miljöpartiets Per Bolund. Bolund hävdar att den nya budgeten innebär ett ”historiskt svek och en katastrof för klimatet”.Pourmokhtari menar att budgeten tar Sverige närmare målet om netto noll av växthusgaser till atmosfären 2045 samtidigt som den inte pressar hushållen för mycket. Enligt henne var den tidigare regeringen på väg att missa klimatmålen.

– Det stämmer ju inte. Vi sänkte utsläppen ganska kraftigt år för år, medan den här regeringen höjer utsläppen kraftigt. Höjer man utsläppen kommer man längre ifrån målen, svarar Bolund.