Prenumerera
Prenumerera

Izabella Jarvandi om mässan: ”Gör ditt i informationskriget”

Ledarskribent Izabella Jarvandi: Det är 23 dagar kvar till Nya Bok- och Mediemässan. Alternativmedias största event går av stapeln för femte gången gillt – lika många gånger som jag själv har varit med som en av arrangemangets galjonsfigurer. Evenemanget är ett perfekt tillfälle för gemene man att bidra till den oppositionella sidan i det rådande informationskriget. Köp din biljett här!

Temat för årets mässa är finanseliten och World Economic Forum. Varför just detta ämne? Jo, de flesta av oss är bekanta med att vår svenska mailstreammedia kontrolleras av staten och de gigantiska koncerner med multinationellt ägarskap. Finansmännen i toppen av marionettdockan skapar sina pengar genom internationella katastrofer – samma internationella katastrofer och hysterier som media har makten att styra allmänhetens uppfattning kring.

Sverige har ansökt om att få delta i ett krig mot Ryssland. En ny påhittad pandemi kan vara i göringen, likaså massvaccinationer av otestade substanser. En ekonomisk kris sveper över vårt land och egentligen hela världen. Det är inte bara en utan många kriser som saknar ett rättvist narrativ – presenterat av en journalistkår, styrd av denna finans – och maktelit.Det finns bara ett sätt att kontra de aktörer som skapar sina förmögenheter på Sverige och alla andra länders förfall – vi måste skapa våra egna medier. Många av oss har redan gjort detta och den som vill stötta rörelsen kan göra detta genom att delta på den alternativa mediebranschens största årliga evenemang.

Jag vill inte pressa någon, men att besöka mässan kostar 495 kr men en ekonomisk kris kostar mer. Vill du kunna vila ditt huvud på kudden och veta att du deltog i informationskriget? Kom på evenemanget!

Tidigare deltagare har varit mycket nöjda, vilket har lett till en hel del återbesökare och stora ökningar i biljettförsäljningen varje år.

Nya Bok- och Mediemässan styrs av flera alternativa, eller “fria”, tidningar som skriver om det som de tycker att de behöver skriva om – utan press från staten eller överstatliga aktörer för den delen. Nu har du chansen att träffa alla som arbetar inom branschen, människor med samma intressen och experter som vågar säga sanningen.
Svenska Morgonbladet är en av de tidningar som säljer biljetter till Nya Svenska bok- och mediamässan som äger rum den 7 oktober. Om du vill göra någonting, men inte riktigt vet vad, rekommenderar jag varmt detta tillfälle att samlas tillsammans med stora delar av de alternativa eller fria medier som finns.