Prenumerera
Prenumerera

S2A1 Hem och Härd: ”Det kristna pillret”

I samarbete med Svenska Morgonbladet har ledarskribent Izabella Jarvandi och Sofia Andersson, grundare av podden Hem och Härd, satt igång säsong två av podden. I det första avsnittet diskuterar de allt ifrån alfa- och beta-män till kvinnliga ”dörrmattor” samt hur det är att leva i celibat.

Det första avsnittet i säsong två av Hem och Härd är publicerat. Delen tituleras ”Vad har vi lärt oss sedan starten? Det kristna pillret” och handlar om vad Sofia och Izabella har lärt sig om dejtingmarknaden och könsroller sedan dess att podden startades 2018.

I avsnittet lyfter de vikten av ett manligt ledarskap i romantiska relationer, det faktum att inte alla är fullt ut konservativa och mycket annat.

”En annan sak som jag har fått förståelse för är det som många konservativa pratar om – det största problemet med dejtingmarknaden är att vi har alldeles för många val idag”, säger Izabella.”Det finns ju en grupp i samhället där det här inte riktigt applicerar”, flikar hon dock in och fortsätter att beskriva att majoriteten av männen har ett väldigt lågt värde på dejtingmarknaden.

En av slutsatserna som kvinnorna kommer till är att det bästa kanske inte är att dejta de män som alla andra kvinnor vill ha eftersom att dessa inte behöver jobba lika mycket på sig själva för att få en relation.

Vill du stötta Hem och Härd? Prenumerera på Svenska Morgonbladet för att få tillgång till exklusiva artiklar.

Listen to ”Vad har vi lärt oss sedan starten? – Det kristna pillret” on Spreaker.