Prenumerera
Prenumerera
Ulf Kristersson - invandrare
By European People's Party - EPP Summit, 22 March 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73026242 / By Johan Fredriksson, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74747096

Interna konflikter i Moderaterna gällande inkomstskatten

Höjningen av brytpunkten för statlig inkomstskatt har stoppats – något som kritiserats hårt internt i Moderaterna, uppger källor i Expressen. Somliga menar nämligen att det går emot partilinjen.

Enligt en av källorna är det statsminister Ulf Kristersson (M) och hans rådgivare, finansminister Elisabeth Svantesson (M), som ligger bakom beslutet.– Hon har varit en tydlig röst för att vi ska genomföra de skattesänkningar vi utlovat, men hon har blivit nedbrottad internt i den här budgeten, säger personen.

Alla kritiska företrädare är emellertid inte anonyma. Irene Svenonius (M) är en av de som tidigare har yttrat sin åsikt offentligt. Även Michaela Fletcher (M) kallar beslutet för ”skadligt” i en intervju med Svenska Dagbladet.