Prenumerera
Prenumerera

Trumps ironi efter damfotbollen: ”Snyggt straff”

Efter söndagens fotbollsmatch i damfotboll mellan Sverige och USA står Sverige klart för kvartsfinal i VM. Den amerikanska Megan Rapinoes reaktion efter en straffmiss mot Sverige kom att väcka reaktioner och landets ex-president Donals Trump får kritik efter att ha hånat Rapinoe.

Efter Megan Rapinoes straffmiss gick hon tillbaka till sitt lag skrattandes.

– Man såg nästan som ett leende men på ett ledsamt sätt mot sig själv. Det är klart att det är ett tråkigt slut, beskrev SVT Sports expert Hanna Marklund situationen.Ex-presidenten Donald Trump reagerade på matchen via sin egen sociala medieplattform Truth Social.

”Snyggt straff, Mehan”, skrev Trump som nu kritiseras i samhällsdebatten för sin hånfulla kommentar.

Rapinoe har sedan länge gjort sig känd som en HBTQ-profi. År 2012 kom hon ut som lesbisk och 2019 var hon medgrundare till det ”könsneutrala” livsstilsvarumärket re-inc.