Prenumerera
Prenumerera

Izabella Jarvandi: Tuttar får visas i syfte att marknadsföra konservatism

Ledarskribent Izabella Jarvandi skriver om hur de moderna uttrycken ”not like other girls” och ”pick me girls” används för att kränka traditionella kvinnor. Hon menar dock att det är i enlighet med kvinnans biologi at vilja locka till sig mäns uppmärksamhet med sitt utseende.

Det har blivit allmänt känt bland den yngre generationen att tala om så kallade ”Not like other girls girls” och ”pick me girls”. Uttrycken, som är till för att förolämpa kvinnor som anpassar sig efter män istället för att vara sig själva, används ofta för att nedvärdera traditionella kvinnor. Frågan är dock om det verkligen är de traditionella kvinnorna som väljer bort sitt autentiska jag för att tillgodose den manliga delen av befolkningen.

Jag tycker att uttrycket ”not like other girls” sticker ut, eftersom att det beskriver de senaste generationerna av kvinnor så väl. Vi har alla träffat på kvinnor som stoltserar med att de inte använder smink eller feminina kläder – de är inte som andra kvinnor, förstår ni. Hon som inte är som andra kvinnor försöker vara som männen för att komma närmare dem. Jag kan inte hjälpa att vilja påpeka hur uttrycket påminner mig om feminister och hur de vill sätta kvinnor i en maskulin hierarki för att sedan bespotta oss som inte vill haka på.

Det talas ofta om en ”feminisering av män” men sanningen är att den feministiska rörelsen dessutom försökt göra kvinnor mer maskulina sedan 1800-talets senare hälft – någonting som till och med kritiserades av personer inifrån rörelsen. Idag befinner vi oss i ett läge där inte ens en feminin klädstil går hem utan att omgivningen undrar vem hon tror att hon är – delar av opinionen går ständigt så långt som att håna traditionella kvinnor för deras feminina kläder.

Tjejerna som inte är som andra tjejer har dock en motsvarighet: ”Pick me girl”-arketypen. Med begreppet syftar den moderna slangen på kvinnor som uppenbart gör saker, även feminina saker, för att få mäns uppmärksamhet – fruktansvärt om du frågar jämställdhetens företrädare.

Personligen vill jag hävda att det ligger i kvinnans natur att anpassa sig efter män. De kvinnor som inte gjorde detta genom evolutionen dog ut – även genetiskt. Den överlevande kvinnan, som vunnit i den feminina hierarkin genom historien, var hon som anpassade sig till de överlevande och framgångsrika männen. Oavsett om hon var en samlare som följde den största apan i skogen eller en vacker dam som följde de män som kom att bygga vår europeiska civilisation och den elit som byggde klassiska monument som karakteriserar Europas storhet har hon anpassat sig.

Men feministerna ”är inte som andra tjejer”. När traditionella kvinnor, som exempelvis YouTube-profilerna Mrs Midwest och Girl Defined, argumenterar för traditionell kvinnlighet får de ofta höra att de är ”pick me girls” som vill vara män till lags. Att kvinnor kan må bra av att kompromissa med män eller rentav låta dem ta kommandot finns förstås inte ens på kartan för de maskulina feministerna. Detta är förstås en av anledningarna till att kvinnorna i vårt feministiska samhälle inte ens attraheras av den moderna mannen längre. Vi vet, tack vare flertalet studier, att kvinnor vill gifta upp sig och att intelligenta kvinnor har betydligt svårare att hitta en äkta make – till skillnad från männen där det motsatta gäller.På Urban Dictionary beskrivs uttrycket ”not like other girls girls” som ”internaliserad misogyni” och jag kan inte göra annat än att hålla med. Den feministiska rörelsen är i sig själv uppbyggd på misogyni, eftersom att den avväpnar kvinnor genom att manipulera dem till att tro att feminina attribut inte är en styrka. Så hur förklarar vi feminina kvinnor, för de som inte är som ”andra tjejer”, att vi vill bli valda? Den feministiska influencern Clara Henry gav en gång ut en bok som hette ”Ja, jag har mens. Hurså?” och mitt gensvar är väl – ja, jag vill bli vald. Hurså? Vår fertilitet har en bortre gräns, långt före mannens.

Jag vill inte sitta ensam med min katt när jag är 40 år eller med en man som inte kan lyfta sin familj och vår civilisation. Vi måste sluta skambelägga kvinnor för att de vill anpassa sig till det motsatta könet. Våldskapitalet och ekonomin styrs av män – inte av kvinnor, och alla civilisationer som vill överleva behöver satsa på dessa två områden.

En kvinnas fertilitet och skönhet ska inte vara ett tickande problem, vilket det är i dagens samhälle efter att 68-vänstern krossade de traditionella reglerna på dejtingmarknaden. Vår fertilitet och skönhet är den största styrkan vi har – vackra kvinnor driver de ensamma männen av idag till vansinne. Hur många kvinnor kan du räkna upp som är beredd att begå sanslösa brott för att få ett ligg med en snygg man? Har du någonsin hört talas om en kvinna som lägger tusentals kronor på att köpa en mans smutsiga underkläder eller rentav köpa en pojkvän?

Om kvinnors största styrka är skönhet måste detta få utnyttjas – precis som män, som likt bekant är starkare och ackumulerar mer pengar än oss, använder sig av sina tillgångar.

I det postmoderna samhället använder mer feminina liberala kvinnor sin kropp för att locka människor till sin ideologi. De politiska spelreglerna har ändrats och med det i åtanke tycker inte att det är hela världen att en kvinna visar hud med måtta. Bakom mig på bilden syns byggnader i nyklassisitisk stil. Den vita färgen påminner oss om de stadsdelar som växte fram under 1700-1800-talet i områden där de konservativa samhällsskikten residerade. Det ser inte fel ut att en kvinna sitter i den klassiska stilordningen som skapats av patriarkatet. Tuttar får visas i syfte att marknadsföra konservativa värderingar.

I krig och kärlek tycks allt vara tillåtet så om det tjänar vårt budskap är det fritt fram att använda sin feminina natur – precis som när männen utövar våld för att försvara vår civilisation i krig. Den moderna kvinnan måste erövra sin sexualitet och förstå att till syvende och sist är den det starkaste hon har – oavsett om hon vill anpassa sig till en man eller få honom att anpassa sig till henne. På så vis kan vår värld fortsätta att växa, men maskulinitet och femininitet som kompletterande element.

Skribent Izabella Jarvandi