Prenumerera
Prenumerera
Putin Ukraina
Av Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87312534

Ryssland ser över samarbete med Västafrika

Efter att Västafrika allierat sig i händelse av krig med västvärlden vill Ryssland bygga förtroende för alliansen.

”Vi behöver se över nivån av politiskt förtroende (mellan afrikanska länder och Ryssland) i ett ekonomiskt samarbete”, sa den ryske presidenten Vladimir Putin vid ett möte tillsammans med ryska ministrar.Det är den ryska nyhetssidan Tass som rapporterar om hur Putin poängterat att den Euroasiatiska ekonomiska unionen (EAEU) samarbetar med Egypten, Marocko, Tunisien och Algeriet.

”Det är hela Nordafrika. Det finns många fler så kallade utvecklingsområden där, på den kontinenten, och det finns väldigt intressanta länder. Så vi får inte missa andra regioner”, fortsatte presidenten.