Prenumerera
Prenumerera
20190613. Folkemødet i Allinge på Bornholm..Den islamkritiska juristen och politikern Rasmus Paludan besökte danska demokratifestivalen Folkemødet omgiven av poliser. Hans parti Stram Kurs, som fick 1,8 procent av rösterna och inte kom in i Folketinget vid valet den 5 juni, vill förbjuda islam i Danmar och utvisa hundratusentals människor som inte uppfyller partiets definition av att vara dansk...Photo: News Øresund - Johan Wessman.© News Øresund - Johan Wessman. (CC BY 3.0).. .Detta verk av News Øresund är licensierat under en Creative Commons Erkännande 3.0 Unported-licens (CC BY 3.0). Bilden får fritt publiceras under förutsättning att källa anges. .The picture can be used freely under the prerequisite that the source is given. News Øresund, Malmö, Sweden.News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som är en del av det oberoende dansk-svenska kunskapscentrat Øresundsinstituttet...www.newsoresund.org..www.oresundsinstituttet.org

Turkiet vill arrestera Paludan

I vintras brände Rasmus Paludan en koran utanför den turkiska ambassaden i Sverige och nu utfärdar Turkiet en arresteringsorder mot honom. Själv uppger Paludan att han skrattar åt landets agerande.Efter att den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan brände koranen utanför den turkiska ambassaden i vintras anmäldes han för hets mot folkgrupp. Med anledning av manifestationen har Turkiet utfört en arresteringsorder av honom, uppger TT.

Paludan säger att han skrattar åt beskedet. Han har inga intentioner att resa till Turkiet och anmälan i Sverige lades ner eftersom att manifestationen inte var olaglig.