Prenumerera
Prenumerera
Av European People's Party - EPP Helsinki Congress in Finland, 7-8 November 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74225536

Regeringen om kommande elpriser: ”Gör det vi kan”

Under tisdagen höll Ebba Busch (KD) en pressträff gällande de elpriserna – både under sommaren och kommande vintrar.

Skenande elpriser har länge varit på tapeten i media. Hushåll och företag har haft svårt att få ihop sin ekonomi i samband med de stigande priserna. Under måndagen rapporterade Svenska Morgonbladet om hur priserna väntas stiga igen till vintern.

Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) kallade under tisdagen till en pressträff för att diskutera hanteringen av elpriserna. Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe närvarade vid Buschs pressträff.– Även varma somrar är tungt för vårt elsystem, vilket många inte känner till, men vi gör fortsatt det vi kan, säger energi- och näringsministern.

– Det var ett allvarligt och ovanligt läge. Sverige är vanligtvis beroende av import under högbelastningstimmarna, säger Lotta Medelius-Bredhe.

– Prognosen inför kommande vinter bedöms vara bättre än förra – eftersom gasmarknaden stärkts upp. Sverige har fortsatt ett importbehov, framför allt i södra Sverige, vilket Medelius-Bredhe framhåller som en fortsatt risk.