Prenumerera
Prenumerera

Ukrainas motoffensiv ryktas vara inledd

Enligt The Washington Post uppger ukrainska militärkällor att Ukrainas motoffensiv mot ockuperad mark har inletts. Under natten till torsdagen ska landet ha trappat upp sitt försvar.

Det är fyra anonyma militärer som vittnar om att ukrainska anfallsmanövrar trappats upp under under natten till den 8 juni. Den ockuperade staden Melitopol kan vara ett av den ukrainska offensivens mål att ta tillbaka sedan Ryssland tog över staden.Ukraina har tidigare sagt att uppgifter om motoffensiven inte kommer att nå allmänheten.

– Jag vill hävda att vi har sett början på offensiven för ganska länge sedan, egentligen, och att vi nu har sett början på en anfallsrörelse längs marken, sa överstelöjtnant Peter Lidén till TT redan under tisdagen.