Prenumerera
Prenumerera
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Faisal_Mekdad_by_Tasnimnews_03).jpg#/media/File:Faisal_Mekdad_by_Tasnimnews_03).jpg

Syrien: USA straffar oss för vår suveränitet

Syriens utrikesminister, Faisal Al-Mekdad, ansåg idag att de tvångsåtgärder som införts av USA och dess allierade påverkar alla delar av det syriska samhället – särskilt barn, skriver Prensa Latina.

Diplomatichefens påstående uttrycktes under hans mottagande av Yasumasa Kimura, den nya bosatta representanten för FN:s barnfond (Unicef) i Syrien, som överlämnade sina meriter.

Västländerna, ledda av USA, inför en orättvis blockad och straffåtgärder bara för att Syrien avvisar deras diktat och påtvingar samt behåller sitt suveräna beslut, sade utrikesministern.Han beskrev som viktigt samarbetet mellan den syriska regeringen och Unicef inom områdena hälsa, utbildning, säkerhet och dricksvatten.

Vårt samarbete kulminerade i konkreta åtgärder som rehabilitering av skolor som skadats av kriget och jordbävningen, samt genomförandet av nationella vaccinationskampanjer, sade ministern.

I sin tur tackade FN-tjänstemannen den syriska regeringen för stödet och faciliteterna för Unicefs arbete.

Vårt arbete fokuserar specifikt på kvinnor och barn, som representerar Syriens framtid, och på att bidra till återhämtningen av utbildningssektorn för dess inverkan på de sociala och ekonomiska sektorerna, tillade han