Prenumerera
Prenumerera
Il Presidente della Repubblica Sergio Mattarella incontra Papa Francesco

Berömde filosofiprofessorn: Påven är inte ”trons garant”

Dr. Josef Seifert tillrättavisade kyrkans kardinaler för att de misslyckades med att ’förkunna de många sanningar om tron som påven öppet eller tyst motsäger med ord och även gärningar’. Uttalandet görs i samband med att Biskop Strickland i Texas starkt kritiserar påven.

Den berömde filosofiprofessorn och nära vän till påven Johannes Paulus II, Josef Seifert, publicerade ett öppet brev riktat till den katolska kyrkans kardinaler, där han kallade kyrkans biskopar att motstå påven Franciskus hans heterodoxa handlingar, som undertecknandet av Abu Dhabi-dokumentet.

”Påven Franciskus – jag säger detta med ett blödande hjärta – är inte ’trons garant’, utan förstör ständigt i allt högre grad grunden för tron och moral med detta och många andra uttalanden och uttalanden”, skrev Seifert.