Prenumerera
Prenumerera

Anställd vid Ibn Rushd hotar Malmö Stad med kravaller

En anställd person vid Ibn Rushds studieförbund har polisanmälts av Malmö stad. Orsaken till anmälan är att personen uppges ha hotat med kravaller i samband med ansökan om bidrag till en muslimsk festival, rapporterar Sydsvenskan.

När studieförbundet Ibn Rushd ansökte om bidrag till en muslimsk eid-festival från Malmö stad kom de att få ett minskande anslag. Efter en omfattande konversation via E-mail kom en anställd person vid förbundet att polisanmälas.Bakgrunden till anmälan var att den anställde skrev att 200 000 personer ville ha en festival – ”inte upplopp”. Vidare förklarade personen att det inte var menat som ett hot men polisanmälan genomfördes ändå.

Ibn Rushd har anordnat den årliga festivalen i folkets park sedan 2011 och sedan 2013 har de tagit del av bidrag från Malmö stad.