Prenumerera
Prenumerera

Raketer avfyrade mot Israel – Palestinier avled efter hungerstrejk

Tre raketer avfyrades från Gazaremsan mot södra Israel på tisdagsmorgonen, bara timmar efter att den palestinska islamiska jihadledaren Khader Adnan dog efter en tre månader lång hungerstrejk i israeliskt förvar, enligt Jerusalem Post.

Raketerna landade i öppna områden nära gränsen till Gaza.

På måndagskvällen hade IDF meddelat att en planerad övning skulle hållas i området nära Gazagränsen från tisdag morgon till eftermiddag. Övningen ställdes in på tisdagsmorgonen efter raketbranden.

Raketbeskjutningen på tisdagsmorgonen är den första sedan raketer avfyrades från Syrien mot Golanhöjderna i början av april. Den sista raketskjutningen från Gazaremsan skedde den 7 april.Nationell säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir och Israels fängelsechef Katy Perry höll en lägesbedömning efter Adnans död på tisdagen och beslutade att öka säkerheten i fängelserna och förhindra fångar från att lämna sina celler för att förhindra upplopp.

Ben-Gvir instruerade dessutom fängelsemyndigheten att informera fångarna att om de hungerstrejkar eller bedriver upplopp kommer deras levnadsvillkor att försämras.

Islamisk Jihad varnar Israel kommer att ”betala ett högt pris”

Palestinska Islamiska Jihad-tjänstemän hade varnat för att Israel skulle ”betala ett högt pris” om Adnan skulle dö i förvar. På tisdagsmorgonen uppgav rörelsen att ”den kriminella fienden återigen kommer att inse att dess brott inte kommer att förbli obesvarade”.