Prenumerera
Prenumerera
By Duma.gov.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=115514866

Ordföranden i Kubas parlament: USA ansvariga för konflikten i Ukraina

Esteban Lazo noterade att Kuba också fördömer NATO:s expansion allt närmare den ryska gränsen, skriver Tass News.

Esteban Lazo ärordföranden i Kubas Nationalförsamling för Folkmakt och Nationell Samling Juan.

USA:s ledning är ansvarig för att underblåsa konflikten i Ukraina och försöker genom mediatryck att skylla på Ryssland för krisen, sade Esteban Lazo, president för Nationalförsamlingen förFolkmakt, Kubas parlament, på lördagen.

”Vi upprepar å det kubanska parlamentets vägnar det mest kraftfulla fördömandet av de ensidiga sanktionerna mot Ryssland. Vi motsätter oss politiken att isolera Ryssland genom en kraftfull mediekampanj som syftar till att hetsa till hat mot Ryssland, som de försöker skylla på för upptrappningen av konflikten. Vi är väl medvetna om hur den amerikanska regeringen fungerar, den verkliga boven till detta problem”, sade han vid ett möte med statsdumans ordförande Vyacheslav Volodin i Havanna. Lazo noterade att Kuba också fördömer politiken för Natos expansion och att föra Nato närmare Rysslands gränser.