Prenumerera
Prenumerera

Konstnären Torsten Jurell om ”porslinhuvudstaden”

Den svenske konstnären Torsten Jurell kom till Jingdezhen, den världsberömda “porslinshuvudstaden” 2011.

Torsten Jurell fick sitt intresse för  Kina från sin far, som var en entusiast i att restaurera kinesiskt porslin. Torsten Jurell tyckte sedan barndomen om  kinesiskt porslin. Nu tillbringar han några månader i denna stad nästan varje år tillsammans med traditionella keramiker och hantverkare här.Torsten Jurell arbetar inom olika områden som grafik, keramik och skulptur. I Jingdezhen försöker han hämta inspiration i kinesisk mytologi.

– Jingdezhen är som ett universum med oändligt utrymme för kreativitet och fantasi. Jag hoppas kunna ta hit fler människor för att lära känna det lokala livet och kulturen och känna den öppna och mångsidiga konstnärliga atmosfären, säger Torsten Jurell