Prenumerera
Prenumerera
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tob%C3%A9Tomas.jpg#/media/Fil:TobéTomas.jpg

EU:s migrationspakt kan leda till regeringskris

I torsdags röstade Europaparlamentet igenom den så kallade ”Migrantpakten”. En av utformarna till migrationspakten var den HBTQ-liberale moderaten Tomas Tobé. Sverigedemokraten Charlie Weimers har samlat ihop ihop röster i ett försök att stoppa beslutet. Konflikten riskerar nu att orsaka en regeringskris då Sverigedemokraterna går ut med ultimatum via Twitter och Facebook.

– Regeringen måste stoppa ”Migrantpakten” i EU-parlamentets tappning, utformad av den svenske moderaten Tomas Tobé. Om inte så har jag svårt att se hur grunden för vårt samarbete skall kunna bestå, skriver Mattias Karlsson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna på Twitter.

I ett inlägg på Facebook skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han håller med Mattias Karlsson i kritiken mot migrationspakten.”Det kan knappast komma som en chock för någon att SD står upp för en självständig och mycket stram svensk migrationspolitik. EU:s ’migrantpakt’ innebär i praktiken det motsatta. Vi kommer inte att acceptera att man skänker bort svenska väljares makt över migrationspolitiken till andra länders politiker och byråkrater i Bryssel. Punkt”, skriver Åkesson.

Partiet kommenterar även frågan via sitt officiella konto på Twitter:

”Sverigedemokraterna kommer inte att acceptera att man skänker bort svenska väljares makt över migrationspolitiken till andra länders politiker och byråkrater i Bryssel. Vi anser därför att regeringen måste stoppa migrationspakten i dess nuvarande utformning.”