Prenumerera
Prenumerera
Av Duma.gov.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=125868447

Diaz-Canel: Washington bär det fulla ansvaret för den ukrainska krisen

Nyhetsbyrån Tass citerade Diaz-Canel från en pressintervju som publicerades på torsdagen på kanalen för det kubanska tv-programmet ”Mesa Redonda” på YouTube: att den amerikanska administrationen medvetet har förvrängt grundorsaken till den ukrainska konflikten, avlett den från dess sanning och har genom sin mediamakt piskat upp fientligheten mot Ryssland.Diaz-Canel förklarade att Washington dolde de verkliga orsakerna till den ukrainska konflikten och framställde Ryssland som boven, medan den amerikanska administrationen är ensam ansvarig för att skapa och underblåsa denna konflikt, och påminde om att Washington medvetet provocerar och för krig i syfte att sälja vapen och lösa sina interna problem.

Diaz-Canel är i grunden utbildad ingenjör.