Prenumerera
Prenumerera
Creative commons Frankie Fouganthin

Polis marknadsförde lampa – varnas av personalansvarsnämnden

Efter att en polis delade bilder på sig själv i uniform i syfte att marknadsföra en pannlampa varnas personen av myndighetens personalansvarsnämnd. Pannlampan var en gåva från tillverkaren, skriver Dagens Juridik.

Handlingen strider nämligen mot polisförordningen och i samband med bilderna kontaktade polisens arbetsgivare personalansvarsnämnden. Lampan tillhörde inte den utrustning som upphandlats av myndigheten.Utöver lampan fick polisen inte någon ersättning för inlägget på Instagram utan hade endast uppmanats till att skriva något om produkten ”om han tyckte om den”.

Personalansvarsnämnden bekräftar att handlingen är ett brott mot polisförordningen och polisen tilldelas en varning för tjänsteförseelse.