Prenumerera
Prenumerera
https://www.friatider.se/cypern-oversvammas-med-asylsokare

Cypern vädjar om hjälp efter asylvåg

Cypern vädjar nu om hjälp efter att en ny våg av migranter anlänt till landet, skriver Remix news. Under 2022 registrerade Cypern 21 500 asylansökningar och antalet asylsökande som vistas där har nu ökat med hela 490 procent sedan 2016, uppger inrikesministern Constantinos Loannou.Loannou ber nu EU om hjälp med att lansera en handlingsplan för hanteringen av illegala invandrare som anländer till Medelhavet för att ta sig vidare in i Europa. Enligt ministerns statistik har hälften av de invandrare som försökt ta sig in mot kontinenten via Medelhavskusten tagit sig till just Cypern.

Eftersom att Cypern är ett litet land motsvarar 2022 års antal invandrare från tredje världen så mycket som fem procent av landets befolkning.