Prenumerera
Prenumerera
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Miguel_D%C3%ADaz-Canel_2022-11-22_(cropped).jpg#/media/Fil:Miguel_Díaz-Canel_2022-11-22_(cropped).jpg

Kuba hyllar och erkänner stöd för Syrien

”Efter många år av häftigt krig mot Syrien har det förblivit starkt som en stat och dess folk förblev enat”, sa Kubas president Miguel Mario Diaz-Canel i en intervju med al-Mayadeen TV Channel, enligt SANA

Presidenten hyllade Syriens ståndaktighet i att konfrontera den aggressiva attacken som syftade till att förstöra det.Vidare fördömde han starkt sanktionerna mot syrierna och Västvärldens aggressiva politik mot landet, och betonade Kubas avvisande av den israeliska attacken mot Syrien, några dagar efter att den förödande jordbävningen drabbade landet.

Angående eventuella besök i Syrien fortsatte han att säga ”Jag tror att vi kommer att kunna besöka Syrien i år [….] Det är vår önskan att direkt uttrycka vår beundran för Syriens motståndskraft.”