Prenumerera
Prenumerera
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sara_Skyttedal_(KD).jpg#/media/Fil:Sara_Skyttedal_(KD).jpg

Ebba Buschs skarpa kritik mot Skyttedal och Ingerö

Efter den skandalomsusade konflikten mellan Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö och dess toppolitiker Sara Skyttedal talar partiledaren Ebba Busch ut. I en intervju med Dagens Nyheter riktar hon hård kritik mot båda parterna.

Vad gäller Johan Ingerös position menar partiledaren att samarbetet spruckit redan innan konflikten. Bush nämner inte orsaken men menar att det samarbete som skulle komma att hålla till nästa val helt enkelt inte har fungerat.”Det har inte fungerat. Det är tungt att dra en sådan slutsats. Tanken var att det här skulle vara långsiktigt till valet 2026 men det har inte fungerat”, säger hon.

För Skyttedals del menar Ebba Busch att det är opassande att hon, som Europaparlamentariker, bildar opinion i frågor som berör narkotika. Sara Skyttedal delar nämligen inte partiets linjer och har till och med erkänt öppet att hon använt sig av narkotika utomlands.

”Om det är något man ämnar fortsätta med, då kan man inte företräda partiet”, säger Bush.