Prenumerera
Prenumerera
Foto: Polisen

Mördade funktionshindrade Ulf Sandberg- får sitt straff

Nu har Kalmar tingsrätt dömt två män för det mord och grovt rån som inträffade på en öppen gata i Oskarshamn i september 2022.

Det är efter att flertalet personer vittnat, varav två filmade händelsen, som den 28-årige Kim Halvorsen döms för båda brotten och en 30-årig medbrottsling döms för grovt rån. Även en övervakningskamera ska ha fångat händelsen på film.

Offret var en funktionshindrad man vid namn Ulf Sandberg, 52, som misshandlades svårt av gärningsmännen medan de krävde honom på pengar. Då Ulf Sandberg uppgav att han inte hade några pengar försökte gärningsmännen tvinga honom till en bankomat.När de kommit fram till bankomaten gick Kim Halvorsen upp till sin bostad för att hämta en kniv. På en inspelad film hör man hur han talar till sin mamma och säger ”mamma, det är en nolla där nere och jag har tänkt att slå ihjäl honom”.

Väl nere vid bankomaten igen högg Halvorsen ihjäl Ulf, som inte var förmögen att fly platsen, med hela sju hugg.

Nu är Kim Halvorsen dömd till livstids fängelse och kamraten som deltog i rånet får ett sex år långt fängelsestraff.