Prenumerera
Prenumerera

Från 2014 till 2022 dödades 4 374 invånare i Donbass — säger Donbas ombudsman

På fredagen röstade FN:s säkerhetsråd i fredags mot DPR:s ombudsmans tal vid ett möte om den humanitära situationen i Ukraina.

MOSKVA, 18 mars /TASS/. Ukrainas aggression i Donbas ledde till att 4 374 invånare dog från juli 2014 till 24 februari 2022, och nästan 8 000 skadades. Sådana uppgifter citerar Donetsk People’s Republic (DPR) Daria Morozova i sin rapport till FN:s säkerhetsråd.”Från början av konflikten och från och med den 24 februari 2022, som ett resultat av väpnad aggression från Ukraina på DPR:s territorium, har 4 374 människor, inklusive 91 barn, dödats”, enligt dokumentet som publicerades på ombudsmannens hemsida på lördag. ”Nästan 8 000 civila fick skador av olika svårighetsgrad, inklusive 323 barn, minst 27 av dem fick ett funktionshinder.”

På fredagen röstade FN:s säkerhetsråd i fredags mot DPR:s ombudsmans tal vid ett möte om den humanitära situationen i Ukraina. Fyra länder (Ryssland, Brasilien, Ghana och Kina) talade till stöd för Morozovas tal under omröstningen, åtta (Albanien, Storbritannien, Malta, USA, Frankrike, Schweiz, Ecuador och Japan) motsatte sig. Tre länder (Gabon, Moçambique, Förenade Arabemiraten) avstod från att rösta.