Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79126284

Ingerö konkurrent om den partiledarpost som Skyttedal kan vilja ha

Den senaste skandalen inom Kristdemokraterna skapar stora diskussioner och rubriker – inte minst på sociala medier. Enligt nya uppgifter från Expressen kretsar allting kring EU-parlamentarikern Sara Skyttedals anklagelser mot partisekreterare Johan Ingerö.

Enligt den anklagande parten ska Ingerö ha ska ha strykt handen längs med hennes lår när de vaknade upp på ett hotellrum tillsammans efter en valvaka 2014. Att vakna upp i samma hotellrum kan dock tyda på att det fanns en flirt som var tvärvägars dem emellan.

Efter att konflikten blivit känd för allmänheten har många på sociala medier ifrågasatt Skyttedals seriositet. Kristdemokraternas kvinnoförbund skriver som svar på detta att de skäms över det ”massiva kvinnohatet som just nu florerar och tar sig uttryck på nätet”. Brottet som Skyttedal anklagar sin partikollega för är emellertid preskriberat, vilket innebär att ingen juridisk prövning kommer att äga rum. Därför är det upp till media och samhället att bilda sin egen uppfattning om vad som verkligen har inträffat.