Prenumerera
Prenumerera
By Viktar Palstsiuk - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=90724473

Vitryssland oroliga över utländska legosoldater

Det vitryska inrikesministeriet har uttryckt oro över att vitryska enheter som kämpar på den ukrainska sidan i kriget, kan användas för att destabilisera situationen i Vitryssland, rapporterar den ryska nyhetssidan Tass.

Vitryska brottsbekämpande myndigheter är medvetna om utländska extremisters planer på att destabilisera situationen i landet, med hjälp av utländska legosoldater, sa chefen för det vitryska inrikesministeriets huvuddirektorat för bekämpning av organiserad brottslighet och korruption Andrey Anenko på tisdagen.Han menar att ”medlemmar av extremist- och terrororganisationer, såsom Kalinouski-regementet” kan komma att användas och således bli ett hot mot landet.

Enligt byråns information inkluderade Kalinouski-regementet 200 kända deltagare. ”Hittills har 20 offer i den speciella militära operationen rapporterats. Antalet sårade och saknade uppgick till dussintals människor, några var tillfångatagna eller övergivna”, uppgav Anenko vidare.