Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Tonårsbröder häktade för mord på anhörig till kriminell

Efter att en man i 50-årsåldern skjutits till döds i en villa i Tullinge begärs två tonåringar häktade. Händelsen inträffade i fredags och offret är, enligt Expressen, anhörig till en person som kopplats till det kriminella Vårbynätverket. Nätverket kopplas till en skjutning som ägde rum i Storvreta, utanför Uppsala.Dådet har väckt stor uppmärksamhet då måltavlan misstänksha varit en man i 20-årsåldern, och alltså inte offret som kom att mista sitt liv. Kort efter att brottet ägde rum miste även två personer livet i en mordbrand i Alby – det visade sig att det rörde sig om modern och flickvännen till en kriminell person.

Nu begärs en 17-åring och en 19-åring häktade då de misstänks för mordet i Tullinge, samt medhjälp till mord i andra hand. Enligt Expressens uppgifter rör det sig om två bröder som är kända av myndigheterna sedan tidigare. I ett pressmeddelande säger kammaråklagare Mikael Calrsson att hans uppfattning är arv bevisningen stärks under den tid som de misstänkta har varit frihetsberövade.