Prenumerera
Prenumerera
Av President.gov.ua, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=118235878

Turkiet kräver mer av Sverige

Det blir ett fortsatt nej från Turkiets sida vad gäller Sveriges Nato-ansökan. Samtidigt öppnar ett nytt datum upp för nya diskussioner mellan Sverige, Finland och Turkiet, rapporterar Reuters.

Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan meddelar att Finland ligger bättre till än Sverige. Tidigare har landet krävt att Sverige ska förbjuda koranbränningar för att ansökan ska godkännas, och polisen har nu förbjudit koranbränningar vid olika tillfällen. Trots detta hävdar den turkiske utrikesministern att Sverige inte har gjort det som krävs.Utrikesminister Tobias Billström kommenterade frågan och var positivt inställd.

”Vi står naturligtvis redo att göra detta. Det är ett välkommet och bra besked från Turkiet”, sa han till Expressen.

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu vill att mötet hålls i Bryssel, och är positiv till Finlands ansökan. Samtidigt menar han att Sverige behöver göra fler förändringar innan de kan godkänna den svenska.