Prenumerera
Prenumerera
Av FinnishGovernment - Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marinin tiedotustilaisuus 15.5.2022, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=123953426
Av FinnishGovernment - Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marinin tiedotustilaisuus 15.5.2022, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=123953426

I mars kan Finland gå med i Nato

Under torsdagen rapporterade Svenska Morgonbladet om att Turkiet godkänner Finlands Nato-ansökan före Sveriges. Den finske presidenten, Sauli Niinistö, sa under FN:s säkerhetskonferens i München att det inte går att göra något åt saken.Finland kan komma att bli en del av försvarsalliansen redan i mars, om allt går som planerat. Enligt Niinistö kan landet inte längre dra ut på sin ansökningsprocess – samtidigt är den finska regeringen eniga med den svenska om att de egentligen vill gå med i Nato tillsammans.

För närvarande är Turkiet och Ungern de två Nato-länder som ännu inte godkänt medlemskapet.