Prenumerera
Prenumerera
Av News Oresund - https://www.flickr.com/photos/newsoresund/29187280963/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106960924
Märta Stenevi (MP), nytt kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service i Malmö stad..Foto: News Øresund – Jenny Andersson.© News Øresund, (CC BY 3.0)Detta verk av News Øresund är licensierat under en Creative Commons Erkännande 3.0 Unported-licens (CC BY 3.0). Bilden får fritt publiceras under förutsättning att källa anges (Foto: News Øresund + fotografnamn). The picture can be used freely under the prerequisite that the source is given..News Øresund är en oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå som ingår i Øresundsinstituttet. www.newsoresund.orgwww.oresundsinstituttet.org

L och MP inte över riksdagsspärren

I Aftonbladet och Demoskops senaste opinionsmätning ligger både Liberalerna och Miljöpartiet under riksdagsspärren. Samtidigt fortsätter Socialdemokraterna att öka med hela 1,3 procentenheter till totala siffror på 34 procent, vilket är partiets bästa resultat i Demoskops mätningar sedan 2014.Sverigedemokraterna däremot tappar 1,2 procentenheter och landar på ett resultat som utgör 18,6 procent, vilket är en anmärkningsvärd minskning i jämförelse med deras valresultat på 20,5 procent. Moderaterna gör istället en mindre ökning och landar i sin tur på 21,1 procent.

Miljöpartiet och Liberalerna är det partier som ligger sämst till i mätningen – de klarar sig inte ens över riksdagsspärren. Istället når de resultat på 3,1 och 3,2 procent, vilket förvisso är en framgång för MP som tidigare uppnått resultat i mätningen som varit 0,8 procentenheter lägre.